tiistai 13. maaliskuuta 2012

ALMAn Talvipäivät 2012 [13.03.]

Vihdoinkin pääsimme tänä vuonna osallistumaan Alaskanmalamuuttiyhdistyksen perinteisille Talvipäiville Rautavaaran Metsäkartanolle. Ajelimme Talvipäiville jo torstaina. Torstai-ilta sujui majoittautumisen merkeissä. Perjantaina oli vuorossa ensimmäinen kisa. Talvipäivillä sai rekikisaan osallistua myös kahden koiran valjakolla, toisin kuin virallisiin kisoihin, joihin vaaditaan vähintään kolme koiraa/valjakko. Joten meidänkin pojat pääsivät osallistumaan elämänsä ensimmäiseen kisaan. Pakkasta oli muutama aste, ilma oli pilvinen ja tuuli oli purevaa. Se ei meidän valjakkoa haitannut, vaan Reima, Ráfi (Tulisalon Spirit Of Wilds) ja Fami (Hauenkuonon Fámolaš Fievru) nappasivat ensimmäisestä kisastaan reilun voiton. Luokkana oli 2-4 koiraa ja matkana 9.2 km. Meidän valjakon aika oli hyväkuntoisella uralla 36:40. Johdossa oli Fami ja pyöräkoirana Ráfi.
Lauantaina oli vuorossa useampia kisoja. Ensimmäisenä Reima ja Fami osallistuivat hiihtokilpailuun. 3 km sprinttimatkalla parivaljakko tuli kolmanneksi. Famin tyylinäyte lähdössä:
Ja maaliin tullessa:
Lapsillekin oli omat kisat: Sprinttikisa ja Rastirata. Kummatkin tenavat tykkäsivät ohjelmasta kovasti. Tässä tyylinäytettä lasten kisoista. Mirka ja Fami:
Ja Miska ja Ráfi:
Lauantaina kävimme katsomassa myös kuormanvetokoetta. Tällä kertaa emme olleet ilmoittaneet kumpaakaan koiristamme kuormanvetokokeeseen, joten saimme seurata koetta turisteina. Sunnuntaina olisi ollut ohjelmassa kuormanvetokilpailu, mutta siihenkään ei meidän koiria oltu ilmoitettu (emme ole kuormanvetoa tänä talvena juuri harjoitelleet). Käytimme siis sunnuntai-aamunkin tehokkaasti hyväksemme ja ennen kotiinlähtöä koirat pääsivät muutaman kilometrin rekilenkille. Kotimatka meni mukavasti ja sen verran mukavat muistot Talvipäiviltä jäi, että ensi vuonna ilmoittaudutaan myös mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti