tiistai 4. lokakuuta 2011

Halakohommia ja lisää kuljetuskapasiteettia [04.10]

Talvea ja lunta odotellessa päähän pälkähtää kaikenlaisia hassuja ajatuksia. Todettiin yhtenä päivänä, että halutaan auton peräkontti takaisin omaan käyttöön ja samalla olisi kiva päästä eroon myös tuosta jatkuvasta suksiboxi auton katolla ajelusta. Koska pakettiauto ei tullut kysymykseen (ei haluta ylläpitää kahta autoa ja koko nelihenkisen porukan pitää päästä samalla autolla kulkemaan), niin päädyimme etsimään pikkunäppärää koirankuljetuskärryä.

Varsin pian osto- ja myyntipalstalta löytyikin lupaava kärry, WT Metall Thermo3. Vähän käytetty ja kohtuullisen uusi tapaus. Kaupat lyötiin lukkoon ja mukavien yhteensattumien summana kärry saapui muutaman viikon sisällä pääkaupunkiseudulta uuteen kotiinsa.



Kärryhän piti heti tuunata malamuuttiaiheisilla tarroilla : ) Koirat ovat viihtyneet kärryssä hyvin, pari mökkireissua on kärryn kanssa jo tehty. Ei tuo kärry perässä ajelu ainakaan vielä ole myöskään kuskin hermoja kiristänyt, vaikuttaisi yllättäen olevan pikemminkin päinvastoin. Ja niin, kärryssähän on kolme koppia, joten yksi on vielä tyhjänä... Saapa nähdä, kuinka pitkään =D



Syksyllä on mukava varautua talven tuloon halkohommissa. Halkojen ja pöllien roudaaminen metsästä käy myös hyvänä treeninä malamuuteille. Valjastettiin mökillä muutit kottikärryn eteen ja lastattiin kärry täyteen halkoja ja pöllejä. Koirat vetivät metsästä kymmenenkunta ylikuormattua kärryllistä. Hauskaa ja hyödyllistä puuhaa koirien kanssa!