sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Tornio KV 23.07.2011 [24.07.]

Kävimme eilen Tornion KV näyttelyssä Famin ja Ráfin kanssa. Näyttely meni hienosti.

Fami sai kolmannesta näyttelystään kolmannnen NUO-EH tuloksen. Tälläkin kertaa arvostelu oli erittäin positiivinen. Fami tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen, mutta mittasuhteet, liikkeet, koko, luonne, purenta jne ovat kunnossa.

Ráfin tulos olikin kerrassaan loistava: KÄY-ERI, KÄK1, SA, PU1, VSP, SERT ja CACIB! Arvostelu oli tuloksen mukainen : ) Onnittelut myös ROP nartulle sekä kaikille muillekin tuloksiinsa tyytyväisille!

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Koiranäyttelyitä [17.07.]

Tulisalon Spirit Of Wilds, "Ráfi", 17.07.2011:


Hauenkuonon Fámolaš Fievru, "Fami", 17.07.2011:


Kesän aikana on käyty koirien kanssa tähän mennessä kahdessa näyttelyssä. Ainoastaan Fami osallistui Kemin ryhmänäyttelyyn, mutta Oulun KV näyttelyyn lähdimme kummankin koiran kanssa.

Kemin ryhmänäyttely 10.07.2011:

Famin kohdalla Kemin näyttely oli ensimmäinen oikea näyttely (viime syksynä käytiin yhdessä mätsärissä), joten näyttely oli harjoittelua sekä Famille että handlerille. Tuloksena kuitenkin yllättäen NUO-EH, vaikka liikkuminen meni Familla suurimmaksi osaksi pelkäksi pomppimiseksi. Fami tarvisee myös aika paljon "lihasta luiden päälle", koska on vielä aika hentoinen urosmalamuutiksi.

Mielenkiintoinen tapahtuma näyttelyssä oli se, että tuomari ei jostain syystä katsonut itse Famin hampaita, vaan pyysi handleria näyttämään ne. Mitään syytä moiseen ei kertonut eikä myöskään arvostelussa ollut mitään mainintaa. Fami ei antanut minkäänlaista merkkiä yhteistyöhaluttomuudesta, joten vähän jäi ihmetyttämään, minkä takia tuomari ei itse niitä hampaita katsonut...?

Oulun kansainvälinen koiranäyttely 17.07.2011:

Valmistautuminen Oulun näyttelyyn sujui meille perinteisellä kaavalla eli viikon mökkeilyn ja metsässä rypemisen jälkeen koiria harjattiin n. puoli minuuttia / koira : ) Tuomari oli tähän asti kohtaamistamme tuomareista tarkin ja tutki jokaisen koiran pitkään ja perusteellisesti aina hännänpäästä kuononpäähän saakka. Fami sai jälleen hienosti NUO-EH tuloksen, Ráfin tulos oli upea: KÄY-ERI, SA, PU3 ja VASERT!

Näyttelyssä oli myös paljon tuttuja, sekä muutti-ihmisiä että muitakin tuttuja. Liekö kaunis ja aurinkoinen sääkin vaikuttanut ilmapiiriin, mutta ainakin muuttikehän laidalla oli mukavaa. Näimme myös Ráfin toisen siskon ensimmäistä kertaa pentuajan jälkeen, mikä oli myös hauska sattuma. Todella paljon on samoja piirteitä sisaruksissa!

Sekä Ráfi että Fami käyttäytyivät ihmis- ja koiravilinässä mallikkaasti, joten jäimme näyttelyn jälkeen vielä toviksi kiertelemään näyttelyaluetta ja tutustuimme eri myyntipisteiden tarjontaan. Eihän siellä vetokoirille oikeastaan mitään ollut, mutta kaikenlaista kivaa koirakrääsää kumminkin.

Koirien arvostelut löytyvät kotisivuiltamme, koirien omilta sivuilta.

Tässä muutamia kuvia Oulun näyttelystä.



perjantai 15. heinäkuuta 2011

Lomalla [15.07.]

Kesäloma pärähti käyntiin hyvässä lomasäässä. Saapunkitiimi suuntasi kohti Kuusamoa mökkeilemään. Koirien treenaminen on jäänyt tänä kesänä vähiin kuumien kelien vuoksi, joten mökillä vapaana juokseminen on ollut koirille tärkein liikuntamuoto kesän aikana.





Mökkielämän lomassa ehdittiin käydä myös retkeilemässä. Tässä muutamia kuvia Hossasta: