sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Syystöitä ja ensilumia [14.11.]

Syyskuun Hilikkulan treenien jälkeen on vietetty mm. pesiskauden 2010 päättäjäiset, missä "meidän tytöille" jaettiin kultamitalit aluesarjan voitosta. Isäntä otti myös lisää vastuuta KiimU:n pesistyttöjen toiminnasta lupautuessaan joukkueenjohtajaksi FT-joukkueelle.

Syystöitä on tehty koirien avustuksella, kun isäntä keksi, että halot voi vedättää
koirilla puuliiteriin. Kevyttä kauraa, mutta lelujen ja muiden pihaesteiden väistely oli välillä haastavaa touhua isännän antaessa oikea-vasen käskyjä muutaman metrin välein;)

Fami sai hieman katu-uskottavuutta lisää, kun Famin kuono oli jostain syystä törmännyt isä-Rafin etuhampaaseen, sillä seurauksella, että kuonoon tuli pieni sentin mittainen reikä. Tapaus on ollut ilmeisen harmiton, eikä kumpikaan kanna kaunaa, sillä poikien leikit ovat jatkuneet entistä innokkaampina, mutta erittäin sopuisina.

Ensilumia päästiin testaamaan Kuusamossa mökin maisemissa. Pojat valjastettiin rattikelkan eteen ja porukalla käytiin muutaman kilometrin lenkki lapset rattarin kyydissä. Hieman myöhemmin lunta tulla tupsahti myös Kiiminkiin sen verran, että muutama potkurilenkki on jo isännän kanssa päästy tekemään. Marraskuussa on toiveita saada kilometreja reilusti lisää syyskuun (50km) ja lokakuun (50km) jatkoksi.

Ensimmäinen rekiajelu tehtiin isänpäivän aattona Saapunkijärven jäällä. Harmiksemme jäälle oli noussut sen verran vettä, että ajoreitti supistui suunnitellusta 10km lenkistä 0,5km edestakaiseen "hinkkaukseen", mutta lapset tykkäsi siitäkin. Reki on nyt kuskattu mökiltä kotiin syyshuoltoa ja seuraavia Hilikkulan treenejä varten (kuvia "korkeasta kuljetuksesta" Facebookissa).

Tulihan tuota ilmoittauduttua myös ALMAn talvipäiville, jossa pääsemme toivottavasti tutustumaan paremmin etelänkin muutti-ihmisiin ja tietysti koiruleihin. Niin ja mikä tärkeintä, ajamaan paaaaaljon koirilla. Kevättalvella olisi toiveissa/haussa saada valjakkoon lainaan kolmas koira, mutta siitä enemmän ensi vuoden puolella ;)